جاذبه های گردشگری تیرانا
تیرانا، پایتخت فرهنگی و تاریخی کشور آلبانی، با دیدنیهای خاص خود به توریستان جلب توجه کرده است. در این مقاله در مجله گردشگری سپنتا به معرفی برخی از دیدنیهای شهر تیرانا میپردازیم تا سفر شما به این شهر زیبا را به یک تجربه فراموشنشدنی تبدیل کنیم. امیدواریم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و از مطالعه آن لذت ببرید
تیرانا: معرفی شهر فرهنگی آلبانی
از زمان بنیانگذاری در دوران عثمانی، تیرانا به عنوان پایتخت آلبانی مطرح شده و امروزه به یک مقصد گردشگری پرطرفدار تبدیل شده است. شهر با آب و هوای مدیترانهای، کلیساهای تاریخی، و پارکهای فراوان، جذابیتهای خود را به توریستان ارائه میدهد.
پیادهروی در خیابانهای پرجنب و جوش تیرانا، با خانههای رنگارنگ، کافههای دلنشین، و مجسمههای جذاب عثمانی و ایتالیایی، تجربهای شگفتآور ارائه میدهد. این تجربه برای توریستان لحظاتی خاص و دلنشین خواهد بود.
میدان اسکاندربیگ: قلب تاریخ و فرهنگ تیرانا
میدان اسکاندربیگ به عنوان نماد اصلی تاریخ و فرهنگ تیرانا شناخته میشود. این میدان میزبان ساختمانهای مهمی نظیر هتل بین المللی تیرانا، کتابخانه ملی، و موزه تاریخ ملی است. شبها، این منطقه به یک چشمانداز جذاب و دیدنی تبدیل میشود.

علاوه بر مقاله جاذبه های گردشگری تیرانا ، پیشنهاد میکنیم مقاله جاذبه های گردشگری ویلنوس و جاذبه های گردشگری تالین و جاذبه های گردشگری مسکو را نیز مطالعه نمایید.
موزه تاریخ ملی: سفری به گذشته غنی آلبانی
موزه تاریخ ملی (Muzeu Historik Kombëtar) بزرگترین موزه در آلبانی است که در میدان اسکندربگ در مرکز تیرانا واقع شده است. این موزه در 28 اکتبر 1981 افتتاح شد و مساحتی بالغ بر 27000 متر مربع را اشغال میکند که 18000 متر مربع آن به نمایشگاهها اختصاص داده شده است.
نمای بیرونی موزه با یک موزاییک بزرگ و چشمگیر به نام “آلبانیاییها” تزئین شده است که تاریخ آلبانی را از دوران باستان تا به امروز به تصویر میکشد. این اثر هنری نتیجه کار پنج هنرمند آلبانیایی است.

مسجد ادهم بی – جواهری از دوران امپراطوری عثمانی
آلبانی، کشوری چند فرهنگی با تاریخ و تاریخچهای فراوان است. از آثار معماری مذهبی تا دستاوردهای فرهنگی، هر کدام جلب توجه گردشگران به سوی خود دارند. مسجد ادهم بی یکی از نمونههای برجسته این تنوع فرهنگی است. این مسجد که در قلب شهر تیرانا واقع شده، به دوران امپراطوری عثمانی بازمیگردد. امروزه، گردشگران بسیاری از این اثر تاریخی بازدید میکنند.

مسجد ادهم بی یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری آلبانی خصوصا برای مسلمانان جهان است /.
مسجد نمازگاه – عظیمترین مسجد بالکانها در حال ساخت
مسجد نمازگاه (Xhamia e Namazgjasë) که با نام مسجد جامع تیرانا (Xhamia e Madhe e Tiranës) نیز شناخته میشود، یک مسجد بزرگ در حال ساخت در تیرانا، پایتخت آلبانی است. پس از تکمیل، این مسجد به بزرگترین مسجد در منطقه بالکان تبدیل خواهد شد. ساخت این مسجد با کمک سازمان دیانت ترکیه انجام شده است.
این مسجد دارای معماری چشمگیری است و به نمادی از همزیستی بین ادیان در آلبانی و یک جاذبه گردشگری مهم تبدیل شده است. مسجد نمازگاه با زیربنایی به مساحت 10000 متر مربع، ظرفیت پذیرایی از 8000 نمازگزار را به طور همزمان دارد. این مسجد همچنین شامل امکاناتی مانند سالن کنفرانس، کلاسهای درس، مؤسسه حفظ قرآن کریم، سالن نمایشگاه، کتابخانه، اتاق کار و فرهنگسرا است و مجهز به آسانسور ویژه معلولان و سالمندان است. این مسجد دارای چهار مناره به ارتفاع 50 متر و یک گنبد مرکزی به ارتفاع 30 متر است.

گالری هنرهای ملی – آثار هنری برجسته آلبانی
گالری ملی هنر تیرانا (Galeria Kombëtare e Arteve) مهمترین موزه هنری آلبانی است که در شهر تیرانا واقع شده است. این گالری مجموعهای گسترده از آثار هنری هنرمندان آلبانیایی و بینالمللی را از دوران رنسانس تا به امروز در خود جای داده است.
گالری ملی هنر در سال 1946 تأسیس شد و در ابتدا با نام “گالری هنرها” شناخته میشد. در طول دهههای بعد، این گالری به طور مداوم مجموعههای خود را گسترش داد و به یک مرکز مهم برای هنر و فرهنگ در آلبانی تبدیل شد. در سال 2009، گالری ملی هنر پس از یک دوره بازسازی و نوسازی، با نام جدید خود بازگشایی شد.
مجموعه دائمی گالری ملی هنر شامل بیش از 5000 اثر هنری است که در میان آنها میتوان به نقاشی، مجسمهسازی، گرافیک، عکاسی و ویدئوآرت اشاره کرد. این آثار، دورههای مختلف تاریخ هنر آلبانی را پوشش میدهند و همچنین شامل نمونههایی از هنر بینالمللی نیز میشوند.

خیابان مراد توپتانی – شاهکاری از پیادهروی در تیرانا
در شهری که خیابانهایش به گردشگران با ماشینهای رفاهی پر از شدهاند، خیابان مراد توپتانی به عنوان یک مکان عالی برای پیادهروی معرفی میشود. این خیابان سه بخشه، میزبان مراکز خرید، رستورانها، و کافههای فراوانی است. نام این خیابان از یک شاعر مشهور آلبانی گرفته شده و اینجا یکی از بهترین نقاط شهر برای خرید و تجربه پیادهروی لذتبخش است.

علاوه بر مقاله جاذبه های گردشگری تیرانا ، پیشنهاد میکنیم مقاله جاذبه های گردشگری صوفیه و جاذبه های گردگشری تفلیس را نیز مطالعه نمایید.
هرم انوار هوکسا – نمادی از گذشته باشکوه آلبانی
هرم تیرانا (Piramida e Tiranës)، که در ابتدا به عنوان موزه انور خوجه (Muzeu Enver Hoxha) شناخته میشد، یک سازه معماری منحصربهفرد و بحثبرانگیز در مرکز تیرانا، پایتخت آلبانی است. این بنا در دوران کمونیستی به یاد انور خوجه، رهبر سابق آلبانی، ساخته شد و پس از سقوط کمونیسم، کاربریهای مختلفی داشته و در حال حاضر در حال بازسازی برای تبدیل شدن به یک مرکز فرهنگی و فناوری چندمنظوره است.
ایده ساخت این بنا پس از مرگ انور خوجه در سال 1985 مطرح شد و ساخت آن در سال 1988 به پایان رسید. طراح اصلی این هرم، همسر انور خوجه، نجمیه خوجه، و دخترشان، پرانورا خوجه، به همراه دو معمار دیگر بودند. این بنا در ابتدا به عنوان یک موزه برای بزرگداشت زندگی و میراث انور خوجه مورد استفاده قرار میگرفت.

برج ساعت تیرانا – نمادی از گذشته با شکوه
برج ساعت تیرانا (Kulla e Sahatit) یکی از نمادهای تاریخی و معماری شهر تیرانا، پایتخت آلبانی، است. این برج در کنار مسجد ادهم بیگ (Xhamia e Et’hem Beut) و در نزدیکی میدان اسکندربگ (Sheshi Skënderbej)، در قلب شهر واقع شده است و به عنوان یک اثر تاریخی مهم و یک نقطه دیدنی جذاب برای گردشگران شناخته میشود.
ساخت برج ساعت تیرانا در سال 1822 به دستور حاجی ادهم بیگ، همان فردی که ساخت مسجد مجاور را نیز آغاز کرده بود، به پایان رسید. این برج در ابتدا حدود 35 متر ارتفاع داشت و زنگی از ونیز برای آن آورده شده بود که هر ساعت به صدا در میآمد.
در طول تاریخ، برج ساعت تیرانا چندین بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. در جریان جنگ جهانی دوم، زنگ اصلی برج آسیب دید و یک زنگ جدید در سال 1928 جایگزین آن شد که از آلمان آورده شده بود. در سال 1970، ارتفاع برج به حدود 40 متر افزایش یافت و یک ساعت جدید با عقربههای بزرگتر جایگزین ساعت قبلی شد.

پارک رینیا – خاطرات جوانی در دل تیرانا
پارک رینیا (Parku Rinia)، که به معنای لغوی “پارک جوانان” است، یکی از پارکهای مرکزی و مهم شهر تیرانا، پایتخت آلبانی، محسوب میشود. این پارک با مساحتی حدود 2.98 هکتار، در قلب شهر و در نزدیکی میدان اسکندربگ واقع شده و به عنوان یک فضای سبز محبوب برای استراحت و تفریح شهروندان و گردشگران شناخته میشود.
پارک رینیا در سال 1950، در دوران حکومت کمونیستی، به عنوان بخشی از یک برنامه توسعه شهری بزرگ پس از جنگ جهانی دوم ساخته شد. هدف اولیه از ایجاد این پارک، فراهم آوردن یک فضای سبز خانوادگی دلپذیر برای ساکنان تیرانا بود تا کودکان خود را برای بازی به آنجا ببرند.
در طول دوران کمونیستی، این پارک به دلیل قرار گرفتن در مقابل “بلوکو” (Blloku)، محله ممنوعه رهبران حزب کمونیست در آن سوی رودخانه لانا، به طور کنایهآمیزی “تایوان” نامیده میشد. با گذشت زمان، مجموعهای از کافهها و رستورانها در این پارک ساخته شد.

پارک بزرگ تیرانا – آرامش در آغوش طبیعت
پارک بزرگ تیرانا یا همان پارک روی دریاچه مصنوعی، با مساحتی بالغ بر 289 هکتار در جنوب تیرانا واقع شده و تحت اداره آژانس پارکها و تفریحات شهرداری تیرانا قرار دارد. این پارک شامل یک دریاچه مصنوعی و دسترسی آسان به نقاط دیدنی چون کلیسای سنت پروکوپیوس و کاخ ریاست جمهوری میشود.
این پارک در سالهای 1955 و 1956 بر اساس طرحی بلغاری ساخته شد و در گذشته به نام “اصطبل گوگو” در یک منطقه سبز شناخته میشد. در آن زمان، هزاران نفر از ساکنان شهر در روزهای تعطیل برای بازی و پیک نیک به اینجا میآمدند. امروزه نیز این پارک همچنان مکانی برای استراحت در هوای تازه، دوچرخهسواری، دویدن و انجام فعالیتهای بدنی است.
قلب این پارک یک دریاچه مصنوعی بزرگ به مساحت 55 هکتار است که در سال 1955 با کار داوطلبانه برای جلوگیری از طغیان آبهای محلی ساخته شد. این دریاچه مکانی محبوب برای پیادهروی در اطراف آن، قایقسواری و حتی ماهیگیری و شنا (البته با در نظر گرفتن مناطق مجاز) است. یک مسیر دوچرخهسواری نیز دور دریاچه کشیده شده است.

منطقه کوهستانی داجتی – جذابیتهای طبیعت در ارتفاعات تیرانا
منطقه کوهستانی داجتی، یکی از جاذبههای گردشگری برجسته تیراناست. واقع در ارتفاع 1613 متری از سطح دریا، این منطقه کوهستانی یک پارک ملی محافظتشده است که از شکار غیرمجاز جلوگیری میکند. دو ایستگاه تلهکابین در این منطقه وجود دارد که به شما امکان میدهد به لذت از زیباییهای این منطقه بپردازید.
