بنر سپنتا

جاذبه‌های دیدنی آتن: سفر به دنیای باستان

بازدید از مرکز تمدن غرب

آتن، پایتخت یونان، یک مهد تاریخی و مبدأ دموکراسی در جهان است. این شهر باستانی دارای یک تاریخ بیش از ۳۰۰۰ ساله است و جاذبه‌های دیدنی آتن، عمدتاً از بناهای باستان و خاستگاه‌های تاریخی این شهر غنی‌شده‌اند. در این مقاله در مجله گردشگری سپنتا قصد داریم برخی از جاذبه های گردشگری آتن را به صورت مختصر به شما عزیزان معرفی نماییم . همانطور که می دانید آتن مهمترین دیدنی یونان است و سفر به یونان بیشتر برای بازدید از زیبایی های آتن می باشد. با ما تا انتها همراه باشید.

آکروپولیس: شاهکار باستانی

آکروپولیس به عنوان مهم‌ترین محوطه باستانی دنیای غرب شناخته می‌شود. پارتنون، برجسته‌ترین بنا در این محوطه، به عنوان دیدبانی بر بلندای شهر آتن ایستاده و زیبایی باستانی را به تصویر می‌کشد. این بناهای باستانی در خورشید نیمروز درخشان می‌پردازند و با غروب آفتاب، به رنگ عسلی مسحور کننده تبدیل می‌شوند.

پارتنون: نماد شکوه یونان باستان

پارتنون به عنوان نماد شکوه یونان باستان و بزرگترین معبد دوریکی یونان شناخته می‌شود. این بنا در سال ۴۳۸ قبل از میلاد به اتمام رسید و تا به امروز نمادی از تمدن باستانی است. طراحی این بنا تحت نظارت دو معمار برجسته، ایکتینوس و کالیکراتس، انجام شد.

برای اطلاع از بهترین زمان سفر به یونان به مقاله مربوطه در سایت سپنتا مراجعه کنید.

مجسمه‌ی آتنا: جواهری در اعماق پارتنون

درون‌خانه‌ی مقدس پارتنون، محل قرارگیری مجسمه‌ی آتنا بود که به عنوان یکی از عجایب دنیای باستان محسوب می‌شد. این مجسمه توسط هنرمند یونانی فیدیاس طراحی شده بود و در سال ۴۳۲ پس از میلاد به اتمام رسید. این اثر هنری امروزه در موزه‌ی لندن به نمایش گذاشته می‌شود.

سکونت در آکروپولیس در دوره‌ی نوسنگی

آکروپولیس اولین بار در دوره‌ی نوسنگی، حدود ۳۰۰۰ -۴۰۰۰ سال قبل از میلاد، به عنوان مسکن انسان‌ها انتخاب شد. اما در سال ۵۱۰ قبل از میلاد، پیشگوی معبد دلفی این نقطه را به عنوان قلمرو خدایان اعلام کرد و آکروپولیس به تبدیل به یک شهر معابد ارتقا یافت.

ساختار باستانی در دوره‌های مختلف

اولین بناهای یادبود در دوره‌ی میسنی‌ها ساخته شدند و مردم تا اواخر قرن ششم قبل از میلاد در آکروپولیس زندگی می‌کردند. پس از سال ۵۱۰ قبل از میلاد، پریکلس شهر آتن را با اقدامات سازنده‌ای تبدیل به یک مرکز فرهنگی و مذهبی کرد.

ثبت میراث جهانی

آکروپولیس در سال ۱۹۸۷ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و امروزه همچنان جزء جاذبه‌های گردشگری محبوب در جهان است.

علاوه بر مطالعه مقاله دیدنی های آتن در یونان ، پیشنهاد میکنیم مقاله جاذبه های گردشگری مسکو و مقاله جاذبه های گردشگری پراگ را نیز مطالعه کنید.

موزه آکروپولیس: گنجینه باستانی در دل آتن

موزه آکروپولیس در دامنه جنوبی آکروپولیس واقع شده و تاریخ گنجینه باستانی این منطقه را ارائه می‌دهد. این موزه، از دوره یونان باستان تا روم باستان، با تمرکز ویژه بر آثار قرن پنجم قبل از میلاد، یک سفر به عمق هنر یونان فراهم می‌کند.

کشف‌های تاریخی درون موزه

ورود به موزه، خرابه‌های یک محله باستانی آتن را از زیر کف شیشه‌ای نمایش می‌دهد. این خرابه‌ها از حفاری‌های ساختمان به‌دست آمده و به طور مستقیم درون موزه گنجانده شده‌اند.

گالری دامنه‌های آکروپولیس

در طبقه‌ی همکف، گالری دامنه‌های آکروپولیس به بازسازی صحنه‌های پرستشگاه مقدس خدایان و مجسمه‌های نقاشی‌شده از حفاری‌های ساختمان می‌پردازد. این گالری حاوی دو مجسمه‌ی نایک نیز است که در نزدیکی درب ورودی موزه قرار دارند.

گالری آرکائیک

گالری آرکائیک در طبقه‌ی اول، با نمای زیبا از نور طبیعی و مجسمه‌های آتنا و نمونه‌های چشمگیری از مجسمه‌های کره در قرن ششم پر می‌شود.

گالری پارتنون

گالری پارتنون، قسمت باشکوه‌ترین موزه، حاشیه‌زیبایی از معبد پارتنون را به طول ۱۶۰ متر به نمایش گذاشته است.

کرامیکوس: باستانیان در زمان

محوطه باستانی کرامیکوس به نام سفالگرانی که در حدود ۳۰۰۰ سال پیش در اینجا زندگی می‌کردند، اختصاص دارد. این مکان در قرن ششم پیش از میلاد به گورستان تبدیل شد و سنگ‌قبرهای مرمرین آن شاهد زندگی باستانی را حکایت می‌کنند.

زیبایی‌های کرامیکوس

در زمان ساخت خیابان پیرئوس در سال ۱۸۶۱، این محوطه کشف شد. خیابان‌ها و دیوارهای باقی‌مانده از شهری باستانی به وضوح نشان‌دهنده زیبایی‌های آن دوران هستند.

علاوه بر مطالعه مقاله دیدنی های آتن در یونان ، پیشنهاد میکنیم مقاله جاذبه های گردشگری لندن و مقاله جاذبه های گردشگری بوداپست را نیز مطالعه کنید.

دروازه‌ی مقدس و دیپلیون

در شمال شرقی محوطه، باقایای دروازه‌ی اصلی شهر یا همان دیپلیون آتن قرار دارد که محل شروع جشن پاناتنائیک بود. پمپیون، بنیانگذاری کرامیکوس، میان این دو دروازه قرار داشته و در زمان جشن‌ها به عنوان رختکن مورد استفاده شد.

منطقه آگورا: پایگاه فرهنگی و تاریخی

منطقه آگورا در گذشته قلب شهر باستانی آتن بوده و مرکز فعالیت‌های اداری، تجاری، سیاسی و اجتماعی این شهر محسوب می‌شد. سقراط در این مکان به بررسی فلسفه‌ی خود پرداخت و سنت پل در سال ۴۹ بعد از میلاد به اینجا آمد تا مردم را به مسیحیت دعوت کند.

جاذبه‌های تاریخی در آگورا

امروزه، آگورا به عنوان یک استراحتگاه زیبا شناخته می‌شود که شامل جاذبه‌هایی همچون معبد هفائستوس، موزه‌ای بی‌نظیر و کلیسای بیزانسی حواریون مقدس است. کلیسای حواریون به قدمت قرن یازدهم بازمی‌گردد و با طراحی‌های زیبا از خطوط خوشنویسی کوفی عربی آراسته شده است. آگورا در گذشته به‌عنوان یک مکان عمومی در قرن ششم قبل از میلاد احداث شده است.

تاریخچه‌ی آگورا از دوران باستان تا امپراتوری هادریانوس

در سال ۴۸۰ قبل از میلاد، آگورا به دست ایرانیان از میان رفت اما تقریباً بلافاصله تجدید بنا شد. در دوره‌ی پرسیکل به اوج شکوفایی خود رسید و تا سال ۲۶۴ بعد از میلاد رشد خود را ادامه داد. درنهایت، توسط هرولی‌ها، قبیله‌ای از اسکاندیناوی، نابود شد. ترک‌های عثمانی اقامتگاه مسکونی در این محل ایجاد کردند اما به دست باستان‌شناسان بعد از استقلال تخریب شد. آثاری از دوران باستانی و نوسنگی در این محل توسط حفاری‌ها به کشف رسید.

موزه بیزانس و مسیحیت: گنجینه‌ای از هنر مذهبی

موزه بیزانس و مسیحیت در عمارت ویلا ایلیسیا (Villa Ilissia) واقع شده است. این ساختمان با قدمت به سال ۱۸۴۸ بازمی‌گردد و دارای تالارهای متعددی است. در تالارهای زیرزمینی بیشتر، مجموعه‌ای از آثار هنر مذهبی به نمایش گذاشته شده است.

آثار هنر مذهبی: از باستان تا مسیحیت

این آثار بر اساس زمان‌های مختلف مرتب شده‌اند. در این تالارها، تغییرات تدریجی از آداب‌ورسوم باستانی به سنت‌های مسیحی و شکوفایی یک سبک بیزانسی بی‌همتا را مشاهده می‌کنید. تندیس‌ها و نقاشی‌های دیواری زیبا نیز از دیگر جلب‌کننده‌های این موزه هستند.

باغ‌های ویلا و بازدید از موزه

باغ‌های ویلا در نزدیکی باغ لیسیوم ارسطو واقع شده‌اند. این باغ‌ها، خرابه‌های باستانی از جمله بخشی از کانال پسیستراتوس که متعلق به قرن ششم قبل از میلاد است را در خود جای داده‌اند. علاوه بر بازدید از این موزه، در کافه‌ای زیبا که مشرف به باغ‌های عمارت است، می‌توانید استراحت کنید.

موزه بناکی: گنجینه‌ای از هنر یونانی

در سال ۱۹۳۰، آنتونیس بناکیس، پسر یک سیاستمدار، بهترین موزه‌ی یونان را به یاد پدرش تأسیس کرد. موزه بناکی در سه‌طبقه، گنجینه‌ای بی‌عیب و نقص از آثار عصر برنز گرفته تا جنگ جهانی دوم را به نمایش می‌گذارد. در این موزه تنوع آثار بی‌نظیر است، از تندیس‌های باشکوه بیزانسی گرفته تا مجموعه‌ای از لباس‌های محلی یونان.

زیبایی و تنوع هنر یونانی

اتاق‌های نشیمنی با طراحی به سبک بناهای مجلل مقدونی حکاکی و رنگ شده نیز در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند. تنوع آثار به نمایش درآمده در این موزه، حتی در زمینه‌ی شاهکارهای یونان باستان، آن را به مکانی جذاب برای سلیقه‌های متفاوت تبدیل می‌کند. ساعات بازگشایی دیرهنگام موزه یکی دیگر از مزایای آن محسوب می‌شود.

معبد المپیای زئوس: آثار باستانی در مرکز آتن

معبد المپیای زئوس که در مرکز آتن قرار دارد، روزگاری به‌عنوان بزرگ‌ترین معبد یونان شناخته می‌شد. این معبد از میان ۱۰۴ ستون کورینتی تشکیل شده است و تنها ۱۵ عدد ستون سالم باقی مانده‌اند. یکی دیگر از ستون‌ها نیز بر اثر تندباد سهمگین در سال ۱۸۵۲ بر زمین افتاد.

تاریخچه‌ی ساخت معبد المپیای زئوس

پیسیستراتوس ساخت این معبد را در قرن ششم قبل از میلاد آغاز کرد اما به دلیل نبود بودجه از ادامه‌ی ساخت آن منصرف شد. فرمانروایان مختلف هر یک به‌نوعی در تکمیل این معبد نقش داشته‌اند اما درنهایت امپراطور هادریانوس در سال ۱۳۱ میلادی، کار ساخت آن را به اتمام رساند. به همین دلیل ساخت این بنا بیش از ۷۰۰ سال به طول انجامید. هادریانوس حتی مجسمه‌ای از زئوس با ابعاد ویژه‌ای از خود ساخت و در مقابل معبد قرار داد.

آمفی‌تئاتر اودئون هردوس آتیکوس: جواهری باستانی در قلب آتن

در سال ۱۶۱ میلادی، هردوس آتیکوس، یک سیاستمدار معتبر رومی، آمفی‌تئاتر زیبایی را به یاد همسرش رگیلا احداث کرد. این عجیب‌الخلقه در دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی به‌طور کامل مرمت شد و اکنون به عنوان یک جاذبه تاریخی درخشان در آتن شناخته می‌شود. این سالن هنری در طول تابستان به میزبانی اجراهای گوناگون از جمله نمایش‌ها، موسیقی، و رقص می‌پردازد.

تجربه فراموش‌ناپذیر در آمفی‌تئاتر

آمفی‌تئاتر اودئون هردوس با ظرافت و زیبایی خاصی طراحی شده است. از بالای تفرجگاه یومنس، نگاهی به این اثر هنری بیندازید و از فاصله‌ی دور، زیبایی دنج و شگفت‌انگیز آن را تجربه کنید. گرچه این آمفی‌تئاتر به نظر کوچک می‌آید، اما توانایی جذب ۵ هزار نفر را دارد، که تجربه‌ی یک اجرای هنری فراموش‌ناپذیر را برای شما خلق می‌کند.

آمفی تئاتر اودئون هردوس آتیکوس
آمفی تئاتر اودئون هردوس آتیکوس

آگورای رومی: بازاری با تاریخچه‌ی جذاب

آگورای رومی، یا بازار رومی، در دوران فرمانروایی رومی‌ها در آتن ایجاد شد. با نگاه به این بازار از پشت نرده‌ها، جاذبه‌های بی‌شماری به چشم می‌خورد. اما ورود به این محوطه، فرصتی برای بررسی دقیق‌تر دروازه‌ی آتنا آرکجتیس، مسجد عثمانی، و برج بادها را فراهم می‌کند.

دروازه‌ی آتنا آرکجتیس

این دروازه در سال ۱۰ پیش از میلاد توسط بودجه‌ی ژولیوس سزار احداث شده و چهار ستون دوریک دارد. نمای کلی یک دستشویی عمومی باستانی نیز در سمت راست ورودی قابل مشاهده است که از ۶۸ توالت تشکیل شده است.

مسجد فتحیه

در شمال بازار آگورا، مسجد فتحیه با عمارتی از قرن هفدهم قرار دارد. این مسجد بازسازی شده و نمایشگاه‌های موقتی در آن برگزار می‌شود. دیوارنگاری‌های داخلی این مسجد، به‌جز قسمت کوچکی در بالای دیوار پشتی، همگی از بین رفته‌اند.

کلیسای آگیوس دیمیتریوس لومباردیاریس: ترکیبی از هنر و تاریخ

کلیسای آگیوس دیمیتریوس لومباردیاریس در دامنه‌ی تپه‌ی فیلوپاپو واقع شده است. این کلیسا، با سقف چوبی، کف مرمرین، و عطر ماندگار عود، یکی از دوست‌داشتنی‌ترین کلیساهای آتن است.

نقاشی دیواری تاریخی

درون کلیسا، نقاشی دیواری بزرگی از سنت دمیتریوس وجود دارد که به سال ۱۷۳۲ باز می‌گردد. این نقاشی ژست سنت دمیتریوس را سوار بر اسب، تقلیدی از تصاویر باستانی اسکندر بزرگ نشان می‌دهد. ناقوس‌ها و درب چوبی حیاط کلیسا که از زیبایی فضاهای ژاپنی الهام گرفته است، کاری از معمار نوگرا، دمیتریوس پیکیونیس است. او همچنین از این سبک ظریف برای بازسازی دیوار بیرونی پشت کلیسا هم بهره برد.

معجزه در سال ۱۶۴۸

در سال ۱۶۴۸، در این کلیسا یک معجزه رخ داد. ترک‌ها در آکروپولیس کمین کرده و آماده شلیک توپ به عبادت‌کنندگان بودند. اما توپچی قبل از شلیک با صاعقه‌ای کشته شد و حاضران در کلیسا نجات یافتند. به همین دلیل، این کلیسا با نام لومباردیاریس یا توپی شناخته می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *