معروف ترین رستوران های ارمنستان
سرزمین کوچک اما باستانی ارمنستان، در گوشهای از شرق اروپا، با کشورهای ترکیه، ایران، گرجستان و آذربایجان همسایه است. دریای سیاه و خزر نیز در نزدیکی آن واقع شدهاند. این موقعیت جغرافیایی ویژه، رمز و راز طعم بینظیر غذاهای ارمنستانی را آشکار میکند. ده رستوران و تجربه غذایی منحصر به فرد که هر عاشق غذا حداقل یک بار باید امتحان کند، در ادامه معرفی میشوند.
رستوران تاورن یرووان ریورساید، یرووان: این رستوران محبوب در قلب ایروان ، نمادی از میهماننوازی ارمنی است. در ساحل آرام رودخانه هرازدان، تجربهای فراموشنشدنی از غذا و منظره را ارائه میدهد. در شبهای گرم تابستان، میتوانید ضمن لذت بردن از موسیقی و رقص زنده، از طعم بینظیر غذاهای سنتی ارمنی، به ویژه کبابهای خوشمزه (خورواتس) لذت ببرید. حتی اگر کمی خجالتی هستید، شاید شانس این را داشته باشید که با مردم محلی برقصید!
رستوران آنتب، یرووان: یک گنجینه پنهان آشپزی که تنها افراد محلی از آن آگاهند و رازش را به خوبی حفظ میکنند. این مکان ساده و صمیمی با میزهای نزدیک به هم، در خیابان کوغباتسی واقع شده است. همیشه مملو از مشتریانی است که نشان از کیفیت بالای غذاهای آن دارد. در محیطی صمیمی و خانوادگی، غذاهای خانگی ارمنی را با سرو فراوان میتوانید امتحان کنید. فرصتی نادر برای چشیدن غذاهایی که فقط در خانههای ارمنی پیدا میشوند.
رستوران رنومه، یرووان: در سوی دیگر طیف آشپزی، رستوران رنومه با غذاهای جدید و خاص خود، منظره آشپزی یرووان را دوباره تعریف کرده است. با تنها 26 صندلی، تجربهای صمیمی و خاص را ارائه میدهد. آشپز کارن خاچاتریان، منوی شگفت انگیزی با نام “آفتاب ارمنستان” را طراحی کرده که الهام گرفته از طعمهای سنتی و غنی ارمنستان است. منویی که از تازه ترین محصولات فصلی محلی، سرشار از گرمای آفتاب ارمنستان است.
رستوران یاسامان، دریاچه سوان: دریاچه سوان، یک ساعت با یرووان فاصله دارد و پناهگاهی برای مردم ارمنستان است. آبهای فیروزهای و شنهای طلایی، تجربهای بینظیر از ساحل را ارائه میدهند. بعد از صبحی کنار دریاچه، از رستوران یاسامان دیدن کنید. با فضای داخلی الهام گرفته از دریاچه، قهوه ارمنی و پхлаوا (شیرینیهای تازه) را امتحان کنید.
رستوران تاوا، دیلیجان: آمیزهای بینظیر از نوستالژی شوروی و فرهنگ مدرن ارمنی. این رستوران از سال 2016 با احیای کورههای سفالی سنتی، با همکاری جامعه محلی، آشپزی روستایی روسی را با غذاهای ارمنی ترکیب کرده است. در دیلیجان، این کورهها برای پخت نانهایی مانند شاتی و بوکون، و غذاهای مخصوص سفالی مانند دولمه (از سبزیهای وحشی یا قارچ صدفی) استفاده میشوند. منوی متنوعی با غلات سنتی ارمنی و غذاهای نوآورانه دارد.
آرم فود لب، دیلیجان: بیشتر از یک آشپزخانه؛ آزمایشگاهی زنده برای کشف گنجینههای خوراکی ارمنستان و قرهباغ کوهستانی. روی تکنیکهای سنتی و میراث فرهنگی غذا تمرکز دارد. با استفاده از مواد اولیه محلی، فصلی و تازه، ترکیبات جدیدی را ایجاد میکند. در روزهای هفته، به عنوان مرکز تحقیق و آموزش و آخر هفتهها به عنوان رستوران آزمایشگاهی فعالیت میکند.
رستوران وورکسان، وایک: مجموعهای از کلبههای رویایی روی ستونهای بالای رودخانه، که با پلهای کوچک به هم متصل شدهاند. نان در کوره سنتی تنور پخته میشود. این مکان دودآلود، تجربه ای ناب از آشپزی روستایی ارمنستان را ارائه می دهد.
رستوران تبی، تاتف: این پروژه الهام گرفته از ستاره KIC 8462852 (ستاره تبی) است. غذاهای محلی تاتف را با خلاقیت ترکیب می کند.
رستوران تاته واتون، هالیذور: در طول سفر با تله کابین از تاتف به هالیذور، رستوران تاته واتون منتظر شماست. منظره خیره کننده و طعم های محلی در کنار هم، تجربهای فراموشنشدنی ایجاد میکنند. غذاهایی با طعم و مزه اصیل منطقه سونیوک.
رستوران تساگکونک، دریاچه سوان: در روستای تساگکونک، رستوران تساگکونک طعمی از تنوع غذایی ارمنستان را ارائه میدهد. مواد اولیه بومی منطقه و ریشه دار در سنت ارمنی، از جمله آوولوک (ترشک وحشی)، بابونه وحشی، بلغور و عدس را در بر میگیرد. ماهی تازه دریاچه سوان و گوشت کبابی، با سبکی جدید اسکاندیناویایی و پایدار. آشپز ارشد، آرویک مارتیرسیان، شخصیت پر جنب و جوش خود را در هر غذای خود از دلمه ماهی تا شربت اَبرسانی دریایی، به نمایش میگذارد.
موزه ماتناداران: گنجینه دستنوشتههای ارمنی